Directeur Geert Vanmarcke van Guldensporencollege campus Groeninge neemt afscheid

© JVGK
Redactie KW

Op 1 september wordt Geert Vanmarcke, directeur Guldensporencollege campus Groeninge, opgevolgd door Philip Logie.

Geert Vanmarcke (58) uit Kuurne startte zijn loopbaan als leerkracht aan het Sint-Jozefinstituut op 1 september 1979. Hij is licentiaat in de natuurwetenschappen. Geert gaf les tot in 1996 en was toen ook al coördinator. Op 1 september van dat jaar werd hij adjunct-directeur. Bij de fusie van de Pleinschool in 2001 werd hij samen met Greta Haeck directeur van de Groeningekant. “Greta was verantwoordelijk voor onder meer administratie en infrastructuur, ik was pedagogisch directeur. We vormden een goede tandem.”

Door een herschikking in het directieteam werd Greta directeur van de Broelkant, Geert van de Groeningekant. Na bijna 18 jaar directeurschap sluit Geert nu zijn loopbaan af. Hij beëindigt die aan het Guldensporencollege campus Groeninge na een nieuwe recente fusie. “Ik had altijd een goede band met het personeel, de leerlingen en de ouders. Door die goede band nam ik uiteraard ook veel zorgen mee naar huis. Dat ik die soms niet van me kan afzetten, is mijn zwakke punt. Mijn vrouw ving dikwijls mijn bekommernissen en soms ook frustraties op. Zij is mijn klankbord.”

De zorgen die Geert het meeste bijblijven, zijn de jongeren die gedurende zijn loopbaan overleden zijn. “In april 2007 is er een meisje overleden. Een jaar later werden twee meisjes van de Leiekant het dodelijk slachtoffer van verkeersongevallen. Bij dat ene ongeval, was ik er als een van de eerste bij. Ook dit jaar was er het pijnlijk verlies van een leerlinge in campus Plein. Zulke drama’s tekenen een mens.”

(ED-foto JVGK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier