Directeur Alain Himpe neemt afscheid van De Sam in Deerlijk

Ook Massimo Coone wilde op de laatste schooldag een selfie met de afscheidnemende directeur Alain Himpe. © MV
Redactie KW

Na een periode van tien jaar nam directeur Alain Himpe afscheid van school De Sam in de Nieuwstraat. Hij wordt manager bij Kinepolis.

Voor de meer dan 60 personeelsleden en ruim 200 leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs was er een afscheidsactiviteit. De leerlingen zongen: ‘Kom maar dichter ventje hier…’ En als refrein: ‘‘t es zinnen loasten dag. Mee me lach en een traan moeten we Alain loaten goan.’ Een selfie met de directeur was de max.

Alain Himpe begon zijn onderwijsloopbaan in het PTI in Kortrijk en werd tien jaar geleden directeur in de Deerlijkse school De Sam. “Ik heb de school kunnen uitbouwen in nauwe samenwerking met personeel en met de steun van velen. Ik zag het als mijn taak te zorgen dat de mijn personeel in zo goed mogelijke omstandigheden kon lesgeven.” Bij deze loopbaanswitch heeft hij een dubbel gevoel: “Enerzijds laat ik een goed draaiende en werkende school, waar ik veel energie instak, achter mij. Anderzijds ga ik voluit voor de nieuwe uitdaging die mij wacht als theatermanager van Kinepolis-Kortrijk.”

(MV – foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier