Diploma secundair onderwijs behalen voor volwassenen kan nu ook in Aleydis Waregem

23/05/17 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Vanaf september organiseert het Centrum voor Volwassenenonderwijs Miras (Waregem. Ieper, Kortrijk) in de gebouwen van Vives/Verpleeginstituut Aleydis aan de Vijfseweg voor het eerst enkele opleidingen voor wie nog geen diploma secundair onderwijs op zak heeft en dat nu graag wil behalen.

Diploma secundair onderwijs behalen voor volwassenen kan nu ook in Aleydis Waregem

Christophe Lombaert en Bart Kindt van Miras-Waregem, cursiste Moony Noël en verantwoordelijke voor de opleidingen in Aleydis Liesbeth Watteyne voor het verpleeginstituut aan de Vijfseweg in Waregem © DJW

Het gaat over opleidingen ICT & Administratie, Lasser en Bediende Boekhouden. In een volgende fase wil Miras er ook technische vakken aanbieden maar daarvoor ontbreekt het momenteel aan de nodige ruimte en praktische ateliers. Liesbeth Watteyne is de verantwoordelijke voor de Waregemse afdeling in Aleydis en stelt dat de onderwezen vakken heel doelgericht zijn en ook een garantie bieden voor werk in de betrokken sectoren.

Liesbeth Watteyne: 'De cursussen zijn bestemd voor volwassenen vanaf achttien jaar. Wie zich inschrijft krijgt de kans om zijn diploma secundair onderwijs te halen na afloop van de opleiding en maakt zeker meer kansen om de job van zijn dromen te vinden. Daarvoor staan wij ook in contact met de VDAB die weet in welke sectoren er nood is aan werknemers en welke vacatures nodig moeten ingevuld.'

(DJW/ foto DJW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!