Dick Norman wordt tennisleraar in Waregemse gemeenschapsschool

We zien Elewin Werbrouck (Waregem Sport Center), Dick Norman, Mireille Cleppe (directrice Groenhove) en Dirk Vandevelde (directeur Atheneum Waregem). © DJW
Redactie KW

Waregemnaar Dick Norman, die onder andere de halve finale Wimbledon en de finale dubbel Roland Garros haalde, is de nieuwe tennisleraar voor de gemeenschapsschool Groenhove.

De sportdiscipline zelf steekt al enkele jaren in het aanbod, dankzij de samenwerking met het Waregem Sport Center in de wijk Karmel. Directeur Mireille Cleppe is tevreden over de samenwerking met Dick Norman. “Hij kan zijn kennis én zijn techniek doorgeven aan de leerlingen die kiezen voor het sportvak tennis”, zegt ze. “Met die discipline zijn wij overigens toch al enkele schooljaren bezig. Net zoals met voetbal, in samenwerking met Essevee en zoals met paardensport waarvoor wij een beroep mogen doen op het Waregemse Paardensportcentrum in de Veldloopstraat. Voor al deze sporten zijn er leerlingen die zich daarvoor inschreven. Met het Waregem Sport Center hebben wij nog andere banden. Daar zijn verschillende van de leerlingen op internaat.”

Verbonden aan Waregem

Dick Norman kon zich meteen vinden in het aanbod van de school. Dat heeft zeker te maken met het feit dat het over een Waregemse onderwijsinstelling gaat, geeft hij toe. “Ik heb mijn hart verpand aan Waregem. Ik voel er mij nauw mee verbonden. Dat je in het onderwijs voor tennis kunt kiezen is ‘de max’. Was dat in mijn tijd maar het geval geweest, dan had ik zeker gekozen voor nog enkele uurtjes extra oefenen en bijschaven. Zo’n dertig jaar geleden zou ik zeker die kans gegrepen hebben.”

Vanaf 1 september heeft Groenhove er in elk geval een bekende leraar bij.

(DJW)