Deuren van Chiro Kiekeboe Sente zijn weer open

Redactie KW

De nieuwe lokalen van Chiro Sente Kiekeboe werden onlangs officieel geopend door prominenten uit Kuurne, Lendelede en Kortrijk, waartoe Sint-Katharina Sente behoort.

De kosten van de werkzaamheden worden verdeeld onder de drie gemeenten : Kuurne, Lendelede en Kortrijk. Kortrijk neemt 57 procent voor haar rekening, Kuurne 23 procent wat 64.000 euro betekent en Lendelede de overige twintig. De Chiro-afdeling betaalt zelf ook een deel van de kosten. Frank Windels begeleidt het project vanuit de Chiro-afdeling waar Martijn Vanwildemeersch momenteel hoofdleider is.

Schepen Nik Messely : “De gemeente Lendelede treedt op als bouwheer van het nieuwe deel. Dat bestaat uit bijkomende lokalen en een berging. Lendelede staat ook in voor de renovatie van het sanitair gedeelte van het bestaande gebouw. De vzw Chirolokalen Sente neemt de verdere renovatie op zich.”

Investeren in de jeugd

Burgemeester Francis Benoit van Kuurne noemt zich bijzonder blij met de opening. “In de vorige legislatuur lag ik als jeugdschepen mee aan de basis van het project. Samen met jeugdschepen Alain Cnudde en Bernard Fonteyne slaagden we erin de besturen te overtuigen om te investeren. De kosten liepen ondanks de inzet van de Chiro wel wat hoger op. De solidariteit tussen de twee gemeenten en de stad liet de droom echter verder werkelijk worden. Het project bleef mogelijk door de drive van de Chiro en die van de gemeenschap van de bewoners van Sente. Na vijf jaar plannen, bouwen en inrichten ben ik blij om het afgewerkte geheel te kunnen openen. Voor Kuurne kadert dit project in de renovaties van het Jeugdcentrum, jeugdhuis Tap, jeugdhuis Molentje en de nieuwbouw van Chiro Kierewiet Sint-Pieter. Met deze laatste uitbreiding en renovatie maakten we nu alle jeugdsites in mijn gemeente up tot date. Ik doop Lieve Creupelant meteen tot de jeugdarchitecte van mijn gemeente. Ze begeleidde al deze projecten. Ik dank de huidige besturen en diensten om het jeugdplan voor Sente voort te zetten. In tijden van crisis en besparingen investeren we verder in jeugd.”

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier