Designer Dirk Wynants start opleidingen in Shanghai

Redactie KW

In samenwerking met de DeTao Group opende de Poperingse designer Dirk Wynants in 2013 – naast de hoofdstudio in België – een designstudio op de campus van het Shanghai Institute of Visual Arts.


Nu worden er vierjarige opleidingen gegeven. De designstudio fungeert ook als educatief platform, studenten kunnen er nu zelfs een volwaardige vierjarige opleiding ‘Undergraduate program for Sustainable Furniture Design’ volgen. Kernwaarden van het lessenprogramma zijn innovatie, duurzaamheid en cultureel erfgoed.

“De opleiding is bijzonder vernieuwend. Zowel in China als daarbuiten worden erg weinig gelijkaardige programma’s aangeboden” zegt ontwerper Dirk Wynants. “Een aantal vakken zijn ‘Cultivation of Ethical Thinking’, ‘Design Vision and Method’, ‘Design Environment’, ‘Research Techniques’ en ‘Ideation and Process’. De focus ligt op de designer als allrounder, dus niet enkel als stylist van mooie dingen, maar evenzeer als onderzoeker, antropoloog, psycholoog, ingenieur en zelfs marketeer.”

Aan de start van het academiejaar ging een tweedaagse toelatingsproef vooraf waarbij 20 studenten geselecteerd werden. Wynants ging in op de vraag uit idealisme, hij hoopt via het lessenprogramma een positieve impact te hebben op de samenleving door de toekomstige Chinese designers op te leiden en te begeleiden.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier