Definitief ontwerp fuifzaal klaar

Zo zal de nieuwe fuifzaal op Kortrijk Weide er uitzien. © GF
Axel Vandenheede

In Kortrijk is het definitieve ontwerp voor de fuifzaal op Kortrijk Weide klaar. Eind dit jaar start de bouw ervan.

Het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk is de bouwheer van de fuifzaal met een capaciteit van 1.500 personen en zal ook de exploitatie voor zijn rekening nemen. “Maar hoe die exploitatie eruit zal zien, is nog een open vraag”, stelt schepen van Jeugd Bert Herrewyn (SP.A). “De bevoegde stadsdienst onderzoekt dit momenteel.”

Opvallend is de compactheid van het gebouw. Christophe Combes van B-architecten: “De fuifzaal, die in twee even grote zalen kan worden opgedeeld, komt op het gelijkvloers. Boven een deel van de fuifzaal bevindt zich de foyer en de lokalen voor de fuiforganisatoren. Boven de bar komt een mezzanine met extra fuifruimte. Het gebouw zal bestaan uit beton: de muren worden 35 centimeter dik, het dak zelfs 45 centimeter.”

Bizonproof

De inrichting wordt ‘bizonproof’ en zal dus tegen een stootje kunnen; de binnenmuren zullen daarom ook uit beton zijn en de deuren uit staal.

In december dit jaar wordt de eerste steen gelegd, eind 2016 moet de fuifzaal volledig af zijn. Het totale kostenplaatje bedraagt 3 miljoen euro. Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) komt daarin voor 250.000 euro tussen en zal studenten van bepaalde opleidingen er bovendien toe aanzetten om voor de fuifzaal projecten en experimenten op te zetten rond geluid, beeld…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier