Deerlijks getinte onderwijsdelegatie voor Europees project in Malta

Een team van schooldirecteuren trok naar het zonnige Malta voor een Europees onderwijsproject. © MV
Redactie KW

Zaterdagavond vertrokken vijf Deerlijkse schooldirecteurs in het kader van een Europees studieproject voor een week naar Malta.

Het geheel van dit Erasmusproject kadert in het thema ‘Het onderwijs in de 21ste eeuw’ en wordt mee gefinancierd door de Europese gemeenschap. Naast vijf scholen uit Deerlijk nemen ook een school uit Vichte, Kooigem, Kortrijk en Kachtem deel. Olivier Vlieghe van de school ‘De Beuk’ (Deerlijk): “Dit is de eerste fase van een project samen met Portugal, Malta en Finland. De eerste samenkomst vindt plaats op Malta. Tijdens ontmoetingen in Helsinki en Lissabon (later in het schooljaar) zijn er maar de helft van de delegaties directeurs en de andere helft leerkrachten of zorgcoördinatoren.”

De delegatie uit Zuid-West-Vlaanderen trok met Olivier Vlieghe (Deerlijk), Chris Dhaene (Deerlijk), Karel Demeulemeester (Vichte), Alain Himpe (Deerlijk), Bjorn De Smet (Deerlijk), Marleen Deprez (stafmedewerker), Stijn Eeckhout (Deerlijk), Valerie Provoost (Kooigem-Kortrijk) en Stefaan Deschrijver (Kachtem) in het zonnige Malta.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier