De Wingerd in Ingelmunster heeft een vertelhoek in openlucht

Redactie KW

Vanaf maandag 1 september kunnen de kleuters, het lager onderwijs en de leerlingen van De Zon terecht in de gloednieuwe vertelhoek, die in openlucht op het speelterrein werd aangelegd.

De Wingerd/De Zon begint het nieuwe schooljaar met heel wat inschrijvingen. Tot op heden zijn er 80 kleuters, 130 leerlingen voor het lager onderwijs en 62 leerlingen voor De Zon ingeschreven en dat is veel. “Op 1 september 2013 begonnen we – naast Type 1- ook met Type 8-onderwijs in De Zon met 49 leerlingen. Vanaf maandag zijn er 62 leerlingen uit Ingelmunster en de regio in De Zon – school voor Buitengewoon Onderwijs – ingeschreven”, zegt pedagogisch directeur Dominique Couvreur. “Het nieuwe schooljaar starten we ook met twee eerste leerjaren.”

Kabouters

De jongste maanden heerste er heel wat bedrijvigheid in De Wingerd/De Zon. “Op vraag van de ouders besloten we vooral het speelterrein kindvriendelijker te maken”, vertelt juf Marieke Messiaen van het tweede kleuter. “Tussen het schoolgebouw en de containerklassen legden we een vertelhoek aan in openlucht van ruim 24 m²”.

“We zorgden voor kunstgras en zetten daarop allerlei grote en kleine boomstammetjes, afgewerkt met een beschermkleed in kabouterstijl. Deze plek wordt ook nog opgefleurd met een boom met kleurrijke vogelhuisjes. De boomstammetjes kan men gerust verplaatsen op het kunstgras. De vertelhoek is ook toegankelijk voor de leerlingen van het lager onderwijs en De Zon. Deze realisatie kwam er ook door het MOS (Milieu Op School).”

Gekleurde blokken

Op de grote speelplaats – kant Schoolstraat – werden er sportmogelijkheden geïnstalleerd, zoals een voetbaldoel, basketbaldoel, korfbalpaal, enz. Op de kleuterspeelplaats – kant Oostrozebekestraat – werd een veiligheidspoort aangebracht. “Het speelterrein van de kleuters hebben we opgefleurd met een blauwkleurige jumbojet. Deze speelplaats hebben we nu ook in twee delen gescheiden, zodat leerlingen van het lager niet meer tussen de kleuters rondlopen. Het lager onderwijs krijgt er ludomodules bij. Alle nieuwigheden werden betaald door Taptoni en het oudercomité, waarvoor dank”, vult Marieke aan.

“Dankzij ons spaarzaam beleid met de werkingsmiddelen in het voorbije schooljaar en door allerlei opbrengsten zijn nu ook alle klassen van De Wingerd uitgerust met een digitaal bord. En een drietal klassen van De Zon kregen een touchscreen”, besluit Dominique.

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier