De Vlieger in Rumbeke is de duurste school ooit gebouwd in Roeselare

De leerlingen van Stedelijke Basisschool De Vlieger volgen al sinds begin dit jaar les in een volledig nieuwe school. Nu werd de school officieel geopend. (Foto JOS)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zaterdagvoormiddag was er de officiële opening van de nieuwbouw van Stedelijke Basisschool De Vlieger in Rumbeke. De aanwezigen konden er kennismaken met de nieuwe infrastructuur.

Sinds begin dit jaar volgen de leerlingen van Stedelijke Basisschool De Vlieger in Rumbeke les in een volledig nieuwe school. Dit weekend was er de officiële opening van de gebouwen. De nood aan een nieuwe infrastructuur was er al een tijdje. Sinds 2006-2007 bieden ze er kleuteronderwijs aan, wat voor een enorme stijging van het aantal leerlingen zorgde. “Iedere ruimte werd gebruikt om les te geven, tot zelfs de kleedkamer van de turnzaal”, aldus Mark Develtere, jarenlang directeur in de school.

480 leerlingen

Een uitbreiding was noodzakelijk en die kwam er ook. De vorige twee schooljaren was De Vlieger naast een school ook een werf, de leerlingen van het lager onderwijs volgden toen les in de gebouwen van de STAP. Niet evident, maar het was wel meer dan de moeite waard. Nu kunnen ze rekenen op een nieuwbouw aangepast aan de noden van vandaag, perfect om 480 leerlingen op te vangen. Het gelijkvloers is grotendeels voor de kleuterafdeling, het lager zit op de eerste verdieping. Ook de turnzaal zit tegenwoordig een verdieping hoger dan vooraf.

De Vlieger is met bijna 8 miljoen euro de duurste school ooit gebouwd in Roeselare, daarbij bijna 5 miljoen aan subsidies.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier