De Klim-Op uit Zwevegem verhuisde (symbolisch) naar nieuwe locatie

© GB
Redactie KW

Volgend schooljaar start de Klim-Op op een nieuwe locatie. Vandaag was er een symbolische verhuis.

Vanaf 1 september zal de Klim-Op, gemeenteschool voor buitengewoon basisonderwijs, onderdak vinden in de verlaten schoolgebouwen op de Kappaert. Die gebouwen zijn evenwel nog niet helemaal aangepast. Directeur Frank Dooms: “Momenteel zijn heel wat aannemers volop aan het werk om de nodige aanpassingen te doen om de site aan te passen aan de specifieke noden van het buitengewoon onderwijs. De nieuwe site biedt voor onze school heel wat positieve kansen van meer ruimte, ruimere lokalen, een open en groene omgeving,…”.

Samen bouwen aan

In de oude school, op het Topyeplein, is men volop aan het inpakken. Ook de leerlingen werden voorbereid op de verhuis. “We hebben de voorbije maanden de leerlingen stapsgewijs voorbereid aan de nieuwe omgeving. Alles was ingekaderd in een jaarproject ‘samen bouwen aan…’ Vandaag (donderdag, nvdr) brachten we de symbolische muur van de oude naar de nieuwe school en dan organiseren we daar al een spelnamiddag om op een speelse manier de omgeving te leren kennen.”, aldus nog de directeur.

De grote verhuis is voorzien op 23 en 25 augustus, samen met alle leerkrachten en heel wat ouders worden dan de grote stukken verhuisd. Frank Dooms voegde er nog aan toe dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe omgeving en naar de samenwerking met de mensen van het deeltijds kunstonderwijs (DKO) die er ook enkele lokalen zullen gebruiken.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier