De Kinderster in Zuidschote krijgt opknapbeurt

Foto FB
Redactie KW

Vrijwilligers namen onlangs de speelplaats van kleuterklas De Kinderster onder handen. Het resultaat is te bewonderen tijdens het schoolfeest op zaterdag 24 maart met feestelijke opening van de gepimpte speelplaats om 15 uur.

Heel wat vrijwillige handen hielpen om de speelplaats van de kleuterklas De Kinderster, een afdeling van GVB Boezinge, grondig aan te pakken. Het plan werd opgesteld door het schoolteam van De Kinderster, in samenwerking met de ouderraad. De werken vonden plaats onder de deskundige leiding van de juffen Isabel Depuydt en Ann Depoorter.

“Het was bang afwachten of het weer op onze klusjesdag geen roet in het eten zou gooien. Er stond namelijk veel schilderen op het programma en de ondergrond moest droog zijn. De avond voordien regende het nog en om toch te kunnen starten, werden warmtekanonnen geplaatst om alles droog te krijgen“, aldus het schoolteam.

Veel Sterren

De vrijwilligers waren naast de leerkrachten van De Kinderster Zuidschote, veel ouders en sympathisanten. Ook de directie stak de handen uit de mouwen, want er stond heel wat op het programma. Op de speelplaats werd een loopparcours geschilderd, een hinkelspel, bloemen en veel sterren. In de hokjes, waar heel vroeger de toiletten waren, moesten er sterrenhokjes komen en een loungeruimte met zitbanken en kussens. Ook het huisje werd wat opgefrist en kreeg een nieuw dak en zijpanelen. Het werd verplaatst en voorzien van een omheining. Een stukje groene wildernis werd uitgegraven en er kwam boomschors in de plaats.

“Feestelijke opening van gepimpte speelplaats op 24 maart”

“De geschilderde sterren verwijzen naar de naam van onze kleuterklas De Kinderster. Wat geen schilderbeurt kreeg, werd grondig gepoetst en geschrobd. Volgens een planning die we opmaakten, startte een eerste groep vrijwilligers om 9 uur ‘s morgens tot 12 uur, een tweede groep van 12.30 uur tot 16 uur. Sommigen bleven ook een hele dag. ‘s Middags was er voor al die helpers een aperitief, soep, pistolets en beleg.” Door de regen kon men in de namiddag niet alles afwerken, waardoor een bijkomende klusjesdag ingepland werd.

Schoolfeest

“Dankzij de vele vrijwillige helpers en de ouderraad konden we dit realiseren. We openen de gepimpte speelplaats op ons schoolfeest op zaterdag 24 maart. Iedereen is welkom”, nodigt het team van De Kinderster uit. “Vanaf 14 uur is er gezellig samenzijn met koffie en een dessertbord. Om 15 uur is er de opening van de vernieuwde speelplaats door de burgemeester en schepenen. Om 15.30 uur muzikale omlijsting door ‘Astrid’ en vanaf 18 uur kan met aanschuiven voor stoofvlees of vol- au-vent met frietjes. Volwassenen betalen 12 euro en kinderen 8 euro. Inschrijven vóór 22 maart via secretariaat@gvbboezinge.be of op school. Voor de kinderen zijn er spelletjes en er is animatie voorzien.” (FB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier