De FilouRun loopt rond en door Het Spoor in Tielt

Op de foto zittend Wim Van Hal, Liesbet Devlaemynck (schatbewaarder) en Stefaan Debouver (directeur). Staand Wendy Maes, Marie Ver Eecke, Bram De Rammelaere (voorzitter) en Lode Desplentere. © Foto Nele
Redactie KW

Basisschool Het Spoor pakt op zaterdag 24 maart uit met de FilouRun, een stratenloop rond en door Het Spoor. “Op het einde van elke ronde krijgt de deelnemer een jeton, die voor een flesje bier kan worden ingeruild”, duidt directeur Stefaan Debouver.

Basisschool Het Spoor is de kleinste vrije basisschool in Tielt-centrum. “Die kleinschaligheid zorgt voor een warme omgeving waar kinderen goed gedijen”, zegt directeur Stefaan Debouver. In totaal werken 25 medewerkers op de school, waaronder 23 leerkrachten. “Het team wil de vernieuwingen in het actuele onderwijslandschap implementeren met speciale aandacht voor een open communicatie met ouders en een verantwoordelijke benadering van de leerlingen.” In 2011 wijzigde de naam van basisschool Sint-Jozef in basisschool Het Spoor. Er is in de Stationstraat een kleuter- en lagere afdeling, op vandaag goed voor 213 leerlingen.

Het oudercomité organiseert op zaterdag 24 maart tussen 15 en 18 uur de FilouRun, een stratenloop van 1,1 kilometer rond en door de basisschool. “Op het einde van elke ronde krijgt iedere deelnemer een jeton, die voor een flesje bier kan worden ingeruild. Wie jonger is dan 16 jaar krijgt fruitsap.”

School steunen

Kaarten in voorverkoop kosten 9 euro (jonger dan 16 jaar 3 euro), op de dag zelf betaal je 12 euro (jonger dan 16 jaar 5 euro). “Het oudercomité wil elk jaar de school financieel steunen. Dat werd in het verleden al gedaan door de aankoop van verschillende digiborden, de inrichting van verschillende kleuterklassen, de aankoop van computers, aankoop van nieuwe speeltoestellen…

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier