De Fauteuil opent de deuren

V.l.n.r. Dieter Verhaeghe, Robbe Vangheluwe, Wout Lambrecht, Davy Durnez en Arne Vangheluwe. © TV
Redactie KW

Vrijdag werd jeugdhuis De Fauteuil langs de Torhoutstraat in Kortemark officieel geopend. De nieuwe naam staat nog steeds ter verwijzing naar jeugdhuis De Kanapee, dat vorig jaar op bevel van de burgemeester gesloten werd wegens overlast.

Een frisse start dus, met een volledig nieuwe kerngroep die gemotiveerd naar de uitdaging opkijkt. “Het is belangrijk dat jongeren kunnen uitgaan in hun eigen gemeente”, legt voorzitter Arne Vangheluwe uit.

De nieuwe kernleden zijn geen onbekenden in jongerenwerking. Zowel Arne en Robbe Vangheluwe als Davy Drunez hebben al heel wat ervaring bij de Kortemarkse scoutsvereniging, en deden voor de samenstelling van de nieuwe jeugdhuiskern beroep op het enthousiasme van Dieter Verhaeghe en Wout Lambrecht. De vijf organiseerden gisteravond een receptie voor de gemeenteraadsleden en andere genodigden, en openden het vernieuwde jeugdhuis om negen uur voor het grote publiek.

“Met de naamsverandering willen we aantonen dat we met het jeugdhuis een frisse start willen nemen, zonder de identiteit van het café overboord te gooien. We hebben het jeugdhuis vanbinnen grondig opgeknapt en zijn klaar om het weer tot een vaste waarde in Kortemark te bombarderen”, legt de voorzitter uit. “Het was dan ook fijn om te zien dat de heropening heel wat volk op de been kon brengen.”

In de aanloop van de heropening van De Fauteuil kregen echter ook minder welkome gasten lucht van het nieuwe jeugdhuis. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in De Fauteuil, en ook de naburige jeugdhuizen De Meeuwe en De Zunne moesten eraan geloven. “Uiteindelijk gingen ze slechts aan de haal met wat kleingeld, en is er slechts lichte inbraakschade”, vertelde schepen van jeugd Rik Waeyaert al. “De inbraak heeft de heropening gelukkig niet kunnen belemmeren, en dat is maar goed ook. Het is fijn om te zien dat het Kortemarkse jeugdhuis terug open is, en in goede handen.”

(YP – foto TV)

Lees meer in De Weekbode Torhout van vrijdag 14 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier