De coolste speelplaats van het land moét nu wel in Ieper liggen

Redactie KW

De speelplaats van een basisschool is meestal één grijze, stenen bedoening, waar met wat geluk hier en daar een speeltuig staat op opgesteld. Maar in Ieper kunnen de kinderen nu wel écht hun hartje ophalen: ze kregen zowaar een kunstgrasveld.

De speelkoer van de basisschool Capucienenstraat in Ieper werd tijdens de krokusvakantie omgetoverd van een grijze stenen vloer tot een kunstgrasspeelkoer. Directeur Kris Coussens legt uit hoe dat kwam. “Ik kreeg onlangs de kans om 560 vierkante meter tweedehandskunstgras aan te kopen bij een Nederlandse firma. Die kans wilde ik niet laten liggen, want daarmee kon ik de speelkoer helemaal omtoveren. Subsidies lager er niet op ons te wachten, maar toch grepen we de kans het te doen met eigen middelen. Een investering die ons meer dan de moeite loont en waar wij voor de aanleg de hulp konden inroepen van de firma Kunstgras Discount Moorslede.”

Een werk dat amper één week in beslag nam en waar de kinderen, toen ze na de krokusvakantie terug naar de school kwamen, hun ogen niet konden geloven. Niet alleen mooi groen, maar voortaan ook gedaan met die geschaafde knietjes bij een valpartij op die harde dalen, zo klonk het.

Het kunstgrasveld is waterdoorlatend, waardoor ook de plassen tot het verleden behoren. Er werden ook diverse speeltoestellen geplaatst, zoals glijbanen, een basketbalspel, een speelhuisje, een trein met wagon en een ballenvanger.

(HV – Foto HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier