De Bron laat geschorste leerlingen van 100 dagen in Tielt gewoon… uitslapen

Foto LVA
Redactie KW

Na het vinden van bommetjes werden een twintigtal leerlingen van De Bron deze week geschorst voor de voormiddagactiviteit van de 100 dagen.

Boze ouders hadden woensdagavond een gesprek met de directie van de school. Die krabbelde deels terug en liet de geschorste leerlingen wel aan de namiddagactiviteit op school deelnemen. Die moesten dus pas om 12.30 uur op school zijn. Leuk meegenomen voor wie vannacht de bloemetjes had buitengezet. De directie kwam daarmee terug op een eerdere beslissing : een volledige schorsingsdag voor alle activiteiten op de 100 dagen in school.

De laatstejaars van alle Tieltse onderwijsinstellingen verzamelden om 16 uur op het Hulstplein. In de barre vrieskoude – maar gelukkig open en mooi weer – stapten de leerlingen daarna in stoet richting Markt, begeleid door DJ-beats. Daarna had een eerste kleine fuif op de Markt plaats. De meeste jongeren trokken vervolgens naar de verschillende jeugdcafés, die de stad rijk is. Vanavond volgt nog een fuif met verschillende (top)-DJ’s in de Europahal. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier