Daphné Dumery : “Postgebouw niet geschikt als locatie voor jeugdhuis”

Redactie KW

De N-VA-schepen is niet te vinden voor het voorstel van CD&V om het leegstaande gedeelte van het postgebouw van Blankenberge tot jeugdhuis om te vormen.

In de gemeenteraad van 24 maart verklaarde CD&V-fractievoorzitter Sandy Buysschaert dat hij het signaal gekregen had dat Bpost bereid zou zijn te praten over de verkoop van het huidig leegstaand gedeelte van het postgebouw in de De Smet de Naeyerlaan. Zijn fractie zag dit postgebouw als het ideale alternatief om het jeugdhuis in te huisvesten.

Naar aanleiding van dit bericht heeft de schepen, die ook kamerlid is voor N-VA, een vraag gesteld in de commissie infrastructuur van het federale parlement aan de bevoegde minister, Alexander De Croo. Hij wist haar te vertellen dat de uitreiking van de briefwisseling en pakjes op termijn vanuit het Mailcenter in Brugge georganiseerd zal worden, maar dat dit zeker niet vóór 2017 zal gebeuren.

“Hiermee is duidelijk dat het gebouw van Bpost in de De Smet de Naeyerlaan geen volwaardig alternatief is voor de conciërgewoning van de voormalige rijkswachtsite als locatie voor het jeugdhuis”, aldus Daphné Dumery. “Het gebouw is immers niet beschikbaar op dit moment. Na jarenlang politiek debat moet het jeugdhuis nu eindelijk van start gaan. We mogen dit project niet laten afhangen van een onzekere factor, zoals het toekomstig te koop aanbieden van een overheidsgebouw.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier