Dansgroep Starlight uit Ardooie op weg naar tiende verjaardag

Dansgroep Starlight viert straks haar tiende verjaardag. Bij Starlight is iedereen welkom. Elke maandag en woensdag zijn er activiteiten in sporthal De Ark. © (Foto EH)
Redactie KW

Dansgroep Starlight viert straks haar tiende verjaardag met een dansshow. Zopas is het nieuwe seizoen begonnen en er wordt vol enthousiasme duchtig gedanst in sporthal De Ark. Just for fun of met de ambitie een echte dansster te worden? Bij Starlight is iedereen welkom.

Het dansseizoen is inmiddels begonnen en loopt tot aan de paasvakantie. Vanaf dan is het alle hens aan dek voor de grote verjaardagsshow die begin juni op het programma staat.

Dansen doen ze bij Starlight in verschillende reeksen. Nieuw is alvast dat men start met klassiek ballet. Dit is de ideale basis voor alle dansvormen want men leert er de ideale lichaamshouding aan te nemen. De lessen worden aangepast aan het niveau van elke deelnemer, alsook aan de leeftijd.

Nieuw team

Nog nieuw is de vorming van een nieuw team met jonge dansertjes. Met acht zijn ze en ze zullen intens samen werken. Het zijn Joeke, Lise, Jill, Anaël, Fay, Noor, Elena en Hanne. En dan zijn er de verschillende dansdisciplines en leeftijdsgroepen. Van drie tot vijf jaar start het reeds met kleuterdansen. Swingen en springen op de maat van muziek is de boodschap en leren ritme te ontdekken hoort er bij. Vervolgens is er kinderdisco waarbij men fun en ritme combineert. Kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar leren er dansen op de tonen van onder meer K3. Kids, zowel beginners als gevorderden kunnen terecht in een volgende leeftijdsgroep. Ze beginnen er met diverse dansvormen zoals hiphop, disco, street, funk…

De kids ontgroeid, dan kom je bij de jeugd terecht waar je leert bewegen op hedendaagse coole muziek en waarbij je misschien al in een wedstrijd kan uitkomen. Andere disciplines bij Starlight zijn nog moderne jazz voor beginners en gevorderden en musical. De dansschool heeft nog twee teams die aan groepsdans werken. Kids van zeven tot twaalf kunnen terecht bij de Mini-start en bij breaking point werken jongens en meisjes een programma af dat vrij intens is, maar leidt tot ervaren dansers.

Info en inschrijven? Je kan terecht bij de sportdienst van de gemeente Ardooie in De Ark of bij Katty Derammelaere (kattyderammelaere@telenet.be) en hoofdlesgeefster Peggy Oplinus (peggy.oplinus@telenet.be). Elke maandag en woensdag zijn er activiteiten.

(Jan Maeseele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier