Dansfenomeen Amaury uit Rumbeke blijftmet beide voetjes op de grond

(Foto JCR)
Redactie KW

Amaury Verkoelen, 10 jaar, leerlinge in het vierde leerjaar in De Verrekijker, is een dansfenomeen en droomt van de Belgische titel in het solo discodansen.

Amaury woont samen met haar broer Aubery en haar mama Liesbeth, die in Izegemsestraat het schoonheidssalon Liambrey Esthetiek uitbaat. Mama Liesbeth Dewulf en haar dochter Amaury waren drie jaar actief in de turnclub Flink en Fris in Beveren. “De familie Dewulf is altijd al heel sportief geweest”, vertelt Liesbeth.

Het bewegen, springen en dansen zit in het bloed van de familie Dewulf en Amaury heeft het in het kwadraat geërfd. “Alles bij haar staat in het teken van de dans”, zegt Liesbeth enthousiast, “maar de school blijft altijd op nummer 1 staan. Ze doet het goed in de klas, dus het dansen als grote hobby kan en mag.”

Belgisch kampioenschap

Uitvalsbasis voor het dansen is het gerenommeerde Life Danscenter van eigenaars en dansleraars Davy Desloovere en Dieter Vandeputte dat intussen al 13 jaar bestaat. Twee jaar geleden hebben ze een volledig nieuwe danstempel neergezet in de Lodewijk de Raetlaan in Izegem. “Het is er een komen en gaan van jonge en minder jonge danseressen en dansers die er begeleid worden door een team van gedreven danscoaches”, vertelt Liesbeth verder.

Straks op 6 mei is het voor Amaury en familie dé grote dag. In Herentals is er dan het Belgisch kampioenschap solo disco dansen voor ‘children intermediates’, de leeftijdscategorie waarin Amaury uitkomt. “Vorig jaar eindigde ik tweede en nu is het bedoeling dat ik op het hoogste schavotje sta”, zegt Amaury gedreven. “Alles heb ik er voor gedaan. In de afgelopen paasweek nog 8 uren extra lessen solo disco gevolgd als specifieke voorbereiding op het kampioenschap.”

“In normale weken volg ik 10 uren verschillende danslessen, zoals: disco, modern, ballet, strectching, enz… voorheen met Ellen Debouserie en nu met Amber Depauw om mijn niveau steeds hoger te tillen. Ik doe ook nog aan duo discodansen onder leiding van Frederiek Devroe samen met vriendin Zyara Vander Meiren uit Emelgem”, vertelt Amaury met trots.

Coach

“Ander groot Rumbeeks danstalent Nathan Carpels (15), die samen met danspartner Lone Haelemeersch (14) het dansduo Twice vormt en het ongeloofgelijk goed heeft gedaan in Belgium’s Got Talent van VTM wordt straks mijn persoonlijke coach voor modern solo”, verklapt Amaury met pretlichtjes in haar ogen.

Nathan en Lone, het dansduo Twice, wisten de finale van Belgium’s Got Talent te halen en bereiden zich momenteel in de Izegemse danstempel voor om in de finale nogmaals te schitteren.

“Met de hulp van verschillende dansleraars wil ik het nog beter doen om later zelf dansjuf en professioneel danseres worden”, lacht ze. “Dromen mag maar nu beide voetjes op de grond, eerst het Belgisch kampioenschap en verder hard trainen en de school niet vergeten”, vermaant Liesbeth haar dansdochter. “Het is een mooie maar veeleisende hobby met veel van hot naar her rijden, soms moeilijk te combineren met mijn schoonheidssalon”, zegt mama Liesbeth, maar ik doe het graag voor mijn dochter omdat ik weet dat ze er honderd procent voor gaat en dat haar schoolresultaten er niet onder lijden. Zoals ik eerder zei school is en blijft nummer 1.” (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier