Damien Wallaert uit Pittem en Jens Dewaele uit Oostende zijn gezicht achter dj Provdox

Jens Dewaele (links) en Damien Wallaert (rechts) willen het ver schoppen met hun dj-carrière. © Nele
Redactie KW

Damien Wallaert en Jens Dewaele zijn twee heel muzikale vrienden. Muziek produceren en plaatjes draaien is hun hobby en passie.

Damien Wallaert (25) uit de Kauwstraat en Jens Dewaele (22) uit Oostende hebben elkaar leren kennen tijdens het uitgaansleven. “Ik heb Jens ontmoet in The Oh in Gistel”, vertelt Damien. “Een vriendin van mij kende Jens al geruime tijd en zij stelde hem aan mij voor. Het klikte meteen tussen ons. Ik hoorde dat hij een beginnende dj was en doordat ik al wat ervaring had binnen de dj-scene, konden wij een boeiend gesprek beginnen.”

“Momenteel kennen wij elkaar al vijf jaar en we hebben mooie toekomstplannen binnen de muziekwereld. Muziek produceren is onze grootste passie. Meer nog : muziek is ons leven en het heeft ons al veel geholpen bij zowel mooie als moeilijke momenten. Muziek verwoordt het beste onze emoties. Op mijn 16de ging ik naar de eerste grote evenementen en daar is de liefde voor de muziek echt begonnen. Mijn passie groeide en ik wou dit ook overbrengen naar een publiek, daarom begon ik als dj en organisator. Momenteel ben ik eigenaar van het sub-label van Fresh Beats, dat ik de naam Refuze Records meegaf en daarnaast ben ik de concepthouder van de evenementen van Refuze en draai en produceer ik ook muziek onder de naam van Provdox.”

Solo

“Muziek hoort ook bij mijn leven”, gaat Jens verder. “Mijn vader is diskjockey op bruiloften en feestjes en mijn moeder was choreografe, ze ontwerpt dus dans en beweging bij muziek. Ik ben dus opgegroeid in een heel muzikaal nest en op mijn 14de kreeg ik interesse voor het genre hardstyle. Ik was direct verkocht door de drive in dat genre van muziek en kon het niet meer loslaten. Een tweetal jaar later ontdekte ik het uitgaansleven en in The Oh in Gistel kon ik de diskjockey’s echt aan het werk zien.”

“Ik wilde ook dj worden en vooral ook de sfeer van de muziek overbrengen naar het dansend publiek. Deze droom werd werkelijkheid en ik ben met mijn eigen dj-carrière begonnen in 2011 samen met mijn toenmalig partner. Ik koos voor de naam BassProviderz. Na een bepaalde tijd ben ik door omstandigheden solo begonnen onder de naam Provyde.”

“In 2009 ben ik begonnen met het soloproject Doxian”, gaat Damien verder. “Die naam is ontstaan uit de samenvoeging van de drie laatste letters van mijn eigen naam en van het woord paradox, omdat muziek voor mij een goed gevoel opwekt.”

Provdox

“Jens en ikzelf hadden beiden ons eigen project, maar we vonden dat we samen veel meer konden bereiken. We besloten ten slotte om samen een track te maken, onze samenwerking liep goed en er ontstond een trouwe vriendschapsband. Ook op muziekvlak kwamen wij heel goed overeen. We gaven ons project de naam Provyde & Doxian,maar al vlug kwam de opmerking dat die naam te lang was om op affiches te vermelden. De mensen dachten ook vaak dat wij twee solo-dj’s waren die samen muziek draaiden en dat is zeker niet de bedoeling. We kortten de naam in en zo ontstond Provdox.”

“We draaien vooral het genre raw. Aan dit genre hangt een verhaal vast met veel emoties rond frustraties en kwaadheid. Het genre is zeker niet agressief van aard en brengt een vorm van verbondenheid met zich mee. Onze grootste trots is dan ook dat wij geen muziekschool gevolgd hebben en wij zijn van nul begonnen. Onze tip is om veel van jezelf en van elkaar te leren, leren ontdekken en oefenen. Een instrument bespelen spreekt ons niet aan. Wij produceren via software en hardware de muziek en zo hebben wij geen instrumenten nodig. Alles wordt digitaal gemaakt.”

Festivals

“Sinds het begin van onze carrière en tot op heden hadden we al heel wat boekingen, zowel solo als samen. Onze toekomst groeit verder uit en we willen dan ook het genre bekend maken in ons hele land. We namen al deel aan verschillende festivals en komende zomer draaien we mee op enkele mooie festivals en daar zijn we ook heel trots op.”

“We hopen echt bekend te worden en we blijven doorgaan tot we België in onze broekzak hebben zitten. Onze fanbasis groeit elke dag en we willen dat zo verder houden. We krijgen ook veel steun van onze collega’s van Refuze en hun evenementen.”

Contact opnemen kan via de Facebookpagina van Refuze of van Provdox.

(Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier