Dagcentrum Mariënstede uit Dadizele bakt broodjes met kleuters

De kleuters van Tine Bouckhuyt mochten even meewerken en hun eigen broodje bakken in het bakatelier. (Foto Jan Stragier) © JAN STRAGIER
Redactie KW

Het dagcentrum Mariënstede uit Dadizele kreeg opvallend jong bezoek uit Menen. De kleuterschool Blijdhove stuurde haar tweede kleuterklas op pad om een voormiddag te helpen bij het bakken van brood.

Voor de ontvangst van de tweede kleuterklas van de kleuterschool Blijdhove in Menen tekende Kristin Logie verantwoordelijk. “Het is de kleuterklas van mijn schoondochter Tine Bouckhuyt die ik samen met haar deze voormiddag begeleid”, geeft Kristin ons mee. “Zij werkten deze week rond het thema ‘Bakken en brood’. Vier keer per week wordt er bij ons brood gebakken. Dat brood – er wordt zowel bruin brood, bruin brood met rozijnen als volkorenbrood gebakken – kan dan door de Daiselnaars aangekocht worden in de Winkelpoort.”

“Het leek ons dan ook een perfecte activiteit om die activiteit mee te beleven”, pikt kleuterjuf Tine Bouvkhuyt in. “De kleuters mochten mee het deeg kneden en voor zichzelf een broodje vorm geven. Zij kregen dat diezelfde voormiddag nog mee. Het was voor hen alvast een heel leerrijke voormiddag.” (RBD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier