Dadizeelse juf Annie Ferret trekt na 40 jaar schoolpoort achter zich dicht

25/06/16 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Begin mei trok juf Annie Ferret na een loopbaan van 40 jaar de schoolpoort van de vroegere meisjesschool op de Plaats definitief achter zich dicht. In al die jaren begeleidde zij zowat 800 kinderen in hun groei naar jongvolwassenheid.

Annie Ferret zag als oudste van een gezin van vier kinderen in 1956 het levenslicht. Zij moest in haar kinderjaren opboksen tegen drie broers. "Ik doorliep de kleuterklassen en de lagere school in Dadizele en trok daarna samen met mijn klasgenoten Brigitte Sioen en Nina Vandamme naar Barnum in Roeselare. Ik werd er intern en op school deden wij eigenlijk maar twee zaken: studeren en volleybal spelen. Ik volgde eerst drie jaar de richting moderne en de volgende drie jaren de richting wetenschappelijke A. Dat ik voor onderwijzeres zou studeren stond eigenlijk al snel vast. Na het zesde jaar ik naar de normaalschool St.-André in Brugge."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!