CVO Roeselare opent nieuwe keukens op UMAMI-site

© Foto Jos
Peter Soete

Vrijdagavond was de officiële opening van de nieuwe lesomgeving van CVO Roeselare in de Roeselaarse Blekerijstraat. Meteen kreeg de vroegere Watergroepsite een nieuwe naam en spreekt men voortaan van de UMAMI-site.

Op de vroegere site Watergroep van CVO Roeselare staat nu een modern gebouwencomplex met vier leskeukens met bijhorende leslokalen en een multifunctioneel lokaal voor de richting Creatief. Algemeen directeur Karel Moestermans, Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere en voorzitter van de Raad van Bestuur Chris Compernolle hielden de gelegenheidstoespraken en daarna volgde de eerste rondleiding op de UMAMI-site.

Heerlijk en hartig

“We hebben onze collega’s opgeroepen om creatief om te gaan met het gebouw en de lokalen”, vertelt directeur Karel Moestermans. “Na intens overleg hebben we een prachtige naam gevonden voor deze locatie. Onze campus noemt voortaan de UMAMI-site. UMAMI is een Japans leenwoord en het verwijst naar de vijfde basissmaak. Het betekent letterlijk ‘heerlijkheid, hartig’. Dat is ook de link naar dit gebouw. Het is iets meer dan het gewone. Het is meer dan de normale en bekende smaken. Ook hier komt ons kenmerk van innovatieve, creatieve en ‘meer dan gewone’ ingesteldheid naar boven. Straks vindt men hier de eerlijke en heerlijke keuken, in een hartelijke sfeer, door gedreven leerkrachten en voor gemotiveerde cursisten.”

Zaterdag zijn de nieuwe keukens voor iedereen toegankelijk en kan er kennis gemaakt worden met alle cursussen van CVO Roeselare. Er zijn hapjes en drankjes te proeven en er zijn ook twee gratis workshops. Om 15.15u geeft Henk van de Verne een workshop over gin en maakt hij een verrassende gincocktail. Om 16 uur verschijnt topchef Tim Boury (Michelinrestaurant Boury) in de keuken en leert hij de aanwezigen een topgerechtje à la Boury klaar te maken en te proeven.

(PS – Foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier