CVO Roeselare en Vivo Kortrijk bundelen de krachten in het volwassenenonderwijs

Zittend v.l.n.r. Serge Huyghe (voorzitter VTS Vivo) en Chris Compernolle (voorzitter CVO Roeselare) en rechtstaand v.l.n.r. Ann Derycke (directeur VIVO), Dimitri Hallaert (directeur VIVO) en Karel Moestermans (directeur CVO Roeselare). © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Roeselare CVO Roeselare en het Kortrijkse CVO Vivo bundelen voortaan de krachten. Dit moet resulteren in een samenwerking met een meerwaarde voor zowel de cursist als de leerkracht. Maar zal de buitenwereld uiteindelijk weinig van merken, want op het vlak van de personeelsbezetting en het curusaanbod wijzigt er op vandaag niks.

De conceptnota’s van het nieuwe decreet volwassenenonderwijs zetten in op samenwerkingen tussen CVO’s onderling. In die optiek begonnen begin 2016 verkennende gesprekken tussen de directies van CVO Roeselare en Vivo Kortrijk om samen te werken rond enkele concrete dossiers. Beide volwassenencentra bleken elkaar snel te vinden in een doorgedreven samenwerking vooral ook omdat een aanzienlijk aandeel van het cursusaanbod complementair is. Bovendien kunnen beide centra elkaar in de toekomst inhoudelijk en op verschillende beleidsdomeinen versterken. Met deze samenwerking zullen meer dan 10.000 cursisten bediend worden in de brede regio Roeselare en Kortrijk. Beide directieteams zullen deel uitmaken van het ééngemaakte centrumbestuur. CVO Roeselare-directeur Karel Moestermans wordt de algemeen directeur. Op het vlak van cursusaanbod en personeelsbezetting zal dit geen implicaties hebben omdat beide centra afzonderlijke entiteiten blijven met afzonderlijke instellingsnummers onder de koepel van één centrumbestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier