CVO Miras opent nu ook vestiging in Dentergem

Christophe Lombaert, Ria Bouten en Bart Kindt voor het VTI in de Toekomststraat in Waregem. © DJW
Redactie KW

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Miras, dat zijn basis heeft in de gebouwen van het VTI in de Toekomststraat in Waregem, heeft nu ook een filiaal in Dentergem. Vlaanderen keurde dat na vier grondig voorbereide aanvraagdossiers goed.

In Dentergem zullen cursussen ICT aangeboden worden, eventueel met de bedoeling en de mogelijkheid om daar in de toekomst andere basiskennis aan toe te voegen. Het directieteam van Miras, dat bestaat uit Christophe Lombaert, Ria Bouten en Bart Kindt, is in elk geval bijzonder tevreden over het fiat van het kabinet van de minister van Onderwijs. “We hebben daarvoor tot vier keer toe een aanvraag ingediend. Na die vierde keer hadden wij er eigenlijk niet echt meer op gerekend, maar het is uiteindelijk toch goedgekeurd. Dat is een fantastische zaak, want nu hebben wij een ruim werkgebied met Waregem, Anzegem, Tielt, Wielsbeke en Dentergem. In feite sluit alles mooi op elkaar aan.”

Nieuwe richtingen?

Momenteel beschikt Miras over een zestigtal leerkrachten voor de diverse vakken en basisopleidingen die op het programma staan. In principe komen er geen extra collega’s bij en worden de uren verdeeld over de huidige groep. Succesvolle richtingen zijn in elk geval Nederlands voor Anderstaligen en in zekere zin ook ICT, waarvoor in Dentergem nu een filiaal werd geopend. “Of er in de toekomst nieuwe richtingen mogelijk zijn, blijft een vraag. Met wat er nu is, kunnen wij dit type van onderwijs in elk geval blijven uitbouwen. Dat blijft ook de grote uitdaging. Je moet ook weten dat Vlaanderen er in eerste instantie op aanstuurt om gebruik te maken van de huidige opleidingscentra van het CVO. Dat wil zeggen dat bij een aanvraag voor een opening van een nieuwe afdeling het kabinet je altijd eerst zal wijzen op andere mogelijkheden in de regio. Dat was in elk geval zo wanneer wij voor het eerst vroegen om in Dentergem te kunnen starten. Er waren mogelijkheden in Roeselare of in Kortrijk. Maar soms is dat voor potentiële cursisten echt te ver. Daarom is de beslissing voor de start van een afdeling in Dentergem dan ook toe te juichen.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier