Crossbuggy van Neil is blikvanger in VTI

Vader Henk (links), VTI-directeur Pedro Ligneel en Peter Vantomme zijn trots op Neil, die de crossbuggy zelf ontwierp en bouwde.
Redactie KW

Met de crossbuggy die Neil Dejonckheere zelf ontwierp en bouwde, heeft het Ieperse VTI er een nieuwe blikvanger bij. De buggy is te bewonderen op de openschooldag op maandag 25 mei.

Voor zijn eindwerk in het Ieperse VTI ging Neil de uitdaging aan om een eigen crossbuggy te bouwen. Samen met zijn vader ging hij aan de slag. “Mijn doel was om met deze machine recreatief te crossen. Ik wou met de buggy geen risicovolle snelheden halen, want ik ben een bange chauffeur”, vertelt Neil. Na de schooluren verdeelde de jongeman zijn tijd over studeren, computerspelletjes en de crossbuggy.

“Het geraamte bestaat uit speciaal staal dat men gebruikt voor de rolkooien van rallywagens. De motor is van een Yamaha IZS 600-moto, met zes versnellingen. Voor het bewerken van de materialen kon ik terugvallen op mijn praktijkleraren Geert Anseeuw en Luc Horré”, vertelt Neil. “Nu ben ik er al een jaar aan bezig. Het prijskaartje bedraagt zo’n 3.500 euro.”

GP Awards

De jongeman heeft nog enkele dagen tijd om eventuele aanpassingen aan te brengen, want hij is voorgedragen door het VTI om de vlag hoog te houden op de GP Awards in de Expohallen in Roeselare. Die vinden plaats op vrijdag 22 mei. De schooldirectie en zijn leraren zijn alvast onder de indruk van zijn ontwerp. “Op onze opendeurdag op 25 mei, wordt de crossbuggy van Neil het pronkstuk”, vertelt VTI-directeur Pedro Ligneel. “We zijn erg gelukkig als we onze leerlingen zien doorgroeien tot echte technici.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier