Creo en hotelschool Rhizo werken samen

Kim Deruddere (studiegebiedverantwoordelijke Creo), Eveline Everaert (leerkracht Horeca Creo en Rhizo), Matias (vakleerkracht Creo), Karel Moestermans (directeur Creo) en Céline Craeynest (directeur Hotelschool Rhizo). © EDB
Redactie KW

Hotelschool Rhizo en Creo slaan de handen in elkaar voor de horecaopleidingen in het volwassenenonderwijs.

Met het nieuwe gebouw van Hotelschool Rhizo in de Senator Coolestraat heeft de school meer mogelijkheden. Voortaan werkt men er samen met Creo, dat is de nieuwe naam voor de samensmelting van CVO Roeselare en CVO Vivo, de centra voor volwassenenonderwijs in respectievelijk Roeselare en Kortrijk.

“Door het samengaan met CVO Vivo in Kortrijk, bieden we de horecaopleiding nu ook aan in Kortrijk,” stelt Karel Moestermans van Creo.

Goedkope opleiding

De koksopleiding via avondonderwijs is een volwaardige opleiding door één avond per week opleiding te volgen gedurende twee tot drie jaar. “Zowel snijtechnieken, vis, vlees, warme en koude gerechten, zaal, hygiëne en veiligheid, etiquette komen aan bod.”

Volgens Karel is het een goedkope opleiding. “Je betaalt 1,5 euro per uur dat je les volgt. Daarbij komt natuurlijk een vergoeding voor de ingrediënten en het gebruik van de accommodatie en er is ook een handboek.”

Modules

Er wordt dit jaar gestart met een eerste module op dinsdagavond vanaf 6 maart en vanaf volgend jaar komen er vervolgmodules en kan het zijn dat er een nieuwe startmodule komt op een ander moment. “We zullen stelselmatig opstarten.” Voor de koksopleiding wordt er ook samengewerkt met leerkrachten van de hotelschool. (EDB)

Hotelschool RHIZO is een van de befaamde hotelscholen in West-Vlaanderen. Met hun nieuwe gebouw in de Senator Coolestraat komen er nog meer mogelijkheden.

CREO is de nieuwe naam van het samengaan van CVO Roeselare en CVO VIVO. CVO Roeselare is al jarenlang aanbieder van opleidingen Horeca in het volwassenenonderwijs. Door het samengaan met CVO VIVO uit Kortrijk, kan dit nu ook in Kortrijk.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier