Creatieve kinderen bouwden de Lego-stad van hun dromen in De Panne

Redactie KW

Woensdag 21 december kan iedereen de stad gaan bewonderen

Twee maanden lang, van 5 oktober tot 14 december, konden een twintigtal kinderen tussen 6 en 12 jaar uit De Panne hun wildste fantasieën botvieren met Legoblokjes. Elke woensdagnamiddag mochten ze twee uur lang de grote Legovoorraad plunderen van de spelotheek in de Speelplaneet. Onder het waakzame oog van enkele begeleidsters verrees er op de grote speeltafel een kleurrijke Lego-speelstad met mooie huizen, restaurants, een dierenpark, een bioscoop, een stuk natuur, luchtballonnen, boten en een reuzegrote trein…

Er was één belangrijke spelregel die het soms overenthousiaste jonge volkje moest respecteren: ze mochten niets afbreken wat iemand anders al had opgebouwd. Woensdag 21 december tussen 14 en 16 uur wordt in de vergaderzaal van de Speelplaneet in de Veurnestraat de Lego-droomstad voorgesteld aan de pers en aan al wie benieuwd is naar de resultaten van het jonge en beloftevolle architectentalent.

De LEGO-speelstad is een initiatief van spelotheek De Speelplaneet van het OCMW De Panne. Zowel kinderen uit De Panne als uit andere gemeentes kunnen hier voor een kleine bijdrage speelgoed ontlenen. Voor verenigingen en scholen is het zelfs gratis. Bovendien staan de vrijwilligers en de coördinator voor iedereen klaar met advies rond opvoeden, spelen en spelontwikkeling.

(MVP)

>> Meer info op www.depanne.be/spelotheek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier