Containerklassen geleverd in weer en wind in Emelgem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Sneller dan verwacht staan de containerklassen voor Freinetschool De Kleine Tovenaar op hun plaats. “In weer en wind werd alles keurig op zijn plaats gehesen”, zegt coördinator Jan Devos. De afwerking en inrichting kunnen nu beginnen.

Freinetschool De Kleine Tovenaar, die de intrek nam in de oude Tinnenpotschool, kampte eigenlijk van voor de start in september al met plaatstekort. In de plaats van na de lange voorbereiding rustig het eerste schooljaar aan te vatten, hadden coördinator Jan Devos en zijn team meteen al een volgende uitdaging: een uitbreiding. Die werd nu gerealiseerd met een aantal klascontainers.

“Het was de bedoeling dat ze gisteren hier afgezet zouden worden en dat ze vandaag op hun juiste plaats getild zouden worden. De hele klus werd echter gisteren al afgewerkt, in weer en wind”, getuigt Jan Devos. De containers zullen plaats bieden aan drie klassen. Ze staan netjes in een u-vorm op de parking geschikt. Bedoeling is dat de drie klassen na de nodige opsmuk- en inrichtingswerken tegen 1 september gebruiksklaar zijn. Op die manier zullen 180 kinderen een plaatsje vinden in De Kleine Tovenaar. De containers zijn een tijdelijke oplossing. De school hoopt ooit bij te bouwen.

De Kleine Tovenaar stipt nog eens aan dat niet alles volzet is. Op donderdag 18 februari is er nog een intake- en infoavond. “Hierbij richten we ons vooral naar nieuwe ouders, nieuwe kandidaat-ouders en alle geïnteresseerden die De Kleine Tovenaar wat beter willen leren kennen”, klinkt het nog. Vooraf inschrijven hoeft niet. Iedereen is welkom vanaf 20 uur in de Tinnenpotstraat 43. (MI)

Meer info: www.kleinetovenaar.be of ‘De Kleine Tovenaar – Freinetschool Izegem’ via Facebook.

Containerklassen geleverd in weer en wind in Emelgem
© Frank Meurisse

Containerklassen geleverd in weer en wind in Emelgem
© Frank Meurisse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier