College van Veurne beleeft opnieuw geslaagde Collegetriatlon

Redactie KW

Dinsdag stonden alle 220 leerlingen van het vierde, vijfde en zesde middelbaar van het College in Veurne voor een sportieve uitdaging: de driejaarlijkse Collegetriatlon.

De nadruk ligt daarbij niet op het competitieve, maar wel op het verantwoord recreatief sporten. De leerlingen krijgen de kans om hun sportieve grenzen eens uit te testen of te verleggen. De opdrachten zijn 1 km zwemmen, een fietstocht van 40 km en 10 km lopen in en rond Veurne. Alle leerkrachten worden ingeschakeld voor de veiligheid, bevoorrading en controleposten.

Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding en zwemmen werd de weken vooraf al duchtig getraind, zodat iedereen voorbereid aan de start kon komen.

College van Veurne beleeft opnieuw geslaagde Collegetriatlon

Bij de jongens won Kevin Vandewaude uit Oostduinkerke in een tijd van 2 uren, 35 minuten en 41 seconden, hij zit in het vijfde middelbaar. Bij de meisjes ging de overwinning naar Marie Boudt uit Hoogstade bij Alveringem, het meisje uit het zesde middelbaar haspelde de triatlon af in een tijd van 3 uren, 6 minuten en 33 seconden.

(JT – Foto’s JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier