Club Brugge-verdediger Benoît Poulain op bezoek in Sint-Lodewijkscollege

De Franse les van de bekende voetballer kwam er op initiatief van Karel Blanckaert (33). Hij geeft les aan de leerlingen van het zesde leerjaar en is tegelijkertijd een enorme fan van Club Brugge. © TLG
Redactie KW

De leerlingen van het zesde leerjaar van het Sint-Lodewijkscollege in de Gistelsteenweg in Sint-Andries wisten niet wat hen overkwam. Hun Franse les werd niet gegeven door hun leerkracht, maar wel door Club Brugge-verdediger Benoît Poulain. Hij kwam een uur lesgeven en bracht de leerlingen vooral enkele voetbaltermen in het Frans bij.

Een profvoetballer als leerkracht Frans. Dat is wat de leerlingen van het zesde leerjaar van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries kunnen vertellen. “Hij leerde hen enkele voetbaltermen in het Frans en nam uitgebreid de tijd om te luisteren”, aldus de leraar. De Franse verdediger heeft zijn bijnaam “le professeur” duidelijk niet gestolen.

Goeie contacten

De Franse les van de bekende voetballer kwam er op initiatief van Karel Blanckaert (33). Hij geeft les aan de leerlingen van het zesde leerjaar en is tegelijkertijd een enorme fan van Club Brugge. Samen met vijf kameraden richtte hij FCB Support op. Zij maken originele filmpjes waar geregeld spelers bij betrokken waren. “Zo groeide het idee om één van hen eens voor de klas te zetten”, zegt Karel. “Dankzij onze goeie contacten met de mensen van Club is dat uiteindelijk ook gelukt.”

De lange verdediger stond rustig voor de klas en bracht de leerlingen wat van zijn moedertaal bij. Die waren uiteraard allemaal onder de indruk. “De dag voordien had ik hen ook wat beelden van hem laten zien”, zegt Karel. “Voor heel wat kinderen is dat echt een god. Iemand die onbereikbaar is, staat dan plots tussen hen. En dat was voor hen wel indrukwekkend.”

Balletje meetrappen

De verdediger nam ook de tijd om handtekeningen te zetten en liet de kinderen foto’s nemen. Hij trapte zelfs heel rustig mee een balletje op de speelplaats. “Het is voor ons altijd afwachten hoe die spelers gaan reageren”, zegt Karel. “Maar Benoît gaf onmiddellijk de indruk dat hij er zin in had en hij maakte ook echt tijd voor de kinderen.”

Bij Club Brugge zelf twijfelden ze niet lang toen de vraag van Karel kwam. “Wij ondersteunen co-creatie initiatieven zoals FCB Support”, zegt woordvoerder Kirsten Willem. “Het is voor ons leuk om te zien dat onze supporters zo’n leuke dingen maken. Het zijn mensen die het goed met onze club voorhebben en tevens een groot bereik hebben. Dus dan verlenen wij hen uiteraard ook onze medewerking. Onze spelers staan daar ook voor open.” (TLG)

Wie een filmpje van Poulain als leerkracht wil zien kan terecht op de verschillende kanalen op sociale media van FCB Support.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier