Cisse (11) trekt met nationale voetbalploeg naar Brazilië

Redactie KW

Zijn medeleerlingen zorgden vrijdag voor een afscheid in stijl.


In basisschool Kinderland was er op vrijdag 7 november een Braziliaans feest, omwille van de 11-jarige Cisse Sandra uit Bellegem van het zesde leerjaar die op 12 november naar Sao Paulo in Brazilië trekt om er met een nationale voetbalploeg deel te nemen aan een internationale voetbalcompetitie.

Opgemerkt tijdens Danone Nations Cup

“Onze schoolvoetbalploeg van de derde graad kwalificeerde zich vorig schooljaar voor de Nationale Finale van de Danone Nations Cup, die in mei plaats vond”, aldus directrice Sofie Eggermont. De Danone Nations Cup is het grootste internationale voetbaltornooi voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. Daar werd Cisse door scouts opgemerkt en geselecteerd voor het internationaal voetbaltornooi in Brazilië van 12 tot 19 november.

In Kinderland laten ze dat vertrek niet zomaar voorbij gaan. Op vrijdag 6 november kwamen alle kinderen naar school in de kleuren van België of van Brazilië en werd er op de speelplaats een feest georganiseerd, waar ook gedanst werd. Leerkracht Fries Verschaete zorgde met zijn trommel onmiddellijk voor de Braziliaanse sfeer. Preben Taillieu, een vriend en ploeggenoot van Cisse bij Zulte Waregem, las een brief voor voor Cisse.

In Kinderland zal het verblijf van Cisse in Brazilië op de voet gevolgd worden.

(EDB – Foto LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier