Chiro zet kamp na anderhalve dag stop door verwaarloosde en onveilige kampplaats

Redactie KW

De accommodatie bleek na aankomst te smerig en onveilig.

Chiro Razzmakker uit Oedelem heeft zijn kamp in het Waalse Chevron al na anderhalve dag stopgezet. “Door de vele muizen en blootliggende elektriciteitskabels konden we de veiligheid voor de kinderen niet garanderen”, zegt hoofdleider Simon Fransoo.

Chiro zet kamp na anderhalve dag stop door verwaarloosde en onveilige kampplaats

Wat tien dagen vol zomerse pret moest worden is bij de Oedelemse Chiro Razzmakker uitgedraaid op een zware sisser. De jeugdbeweging heeft zijn zomerkamp op het vakantiedomein Zonneheuvel in het Waalse Chevron immers al na anderhalve dag stilgelegd omdat de accommodatie te smerig en onveilig is. “De kamers wemelden van de muizen en overal lagen elektriciteitskabels bloot”, verduidelijkt hoofdleider Simon Fransoo. “Omdat we de gezondheid en veiligheid van de kinderen – allen tussen 14 en 16 jaar – niet langer konden garanderen hebben we ze al na anderhalve dag huiswaarts moeten sturen. Ze waren uiteraard enorm ontgoocheld, maar we zullen het kamp later voortzetten in Berlare. We hebben een advocaat onder de arm genomen en tegen de vzw Windekind, die het hoofdgebouw en de vijf bungalows verhuurt, hebben we intussen een klacht ingediend.”

Chiro zet kamp na anderhalve dag stop door verwaarloosde en onveilige kampplaats

Vzw Windekind wijst met een beschuldigende vinger naar de groep die vlak voor Chiro Razzmakker op het domein verbleef. “De vorige groep, die pas op 21 juli vertrok, heeft de boel vuil achtergelaten, dat is een feit. En wat die elektriciteit betreft, wel ja, er kunnen altijd opmerkingen gemaakt worden. Overigens heb ik de totale som vandaag (woensdag, red.) teruggestort op de rekening van de Chiro. Verder heb ik ook besloten om de eigendom te verkopen“, aldus Freddy Lanckman van vzw Windekind.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier