Chiro Kameleon Voormezele viert 45-jarig bestaan met feestweekend

De Chirogroep bestaat vandaag uit een vijftigtal leden, zeven leidsters en vijf leiders. (Foto SL) © (Foto SL)
Redactie KW

Chiro Voormezele blaast 45 kaarsjes uit, en dat vieren ze in het weekend van 11 tot 13 april.

Chiro Voormezele is gegroeid uit een studentenclub. 45 jaar geleden sprak Wilfried Desodt onder andere Patrick Ryde aan om samen met enkele jongeren een Chirowerking op te starten. “Deze jongenschiro startte rond Kerstmis. De meisjeschiro was met zuster Jeanne als inspiratiebron enkele weken vroeger gestart in Wijtschate”, blikt Patrick Ryde (61) terug. “We zijn gestart met nul frank in kas. De ouders betaalden inschrijvingsgeld voor verzekering en uniformen. Dankzij de jaarlijkse papierinzameling kreeg de Chiro een deel van die opbrengst. Daarmee konden we wat knutselgerief aanschaffen en de verwarming betalen. De activiteiten vonden om de twee weken plaats op zondag en als er geen bijeenkomst was, hielden we een leiderskring om de volgende activiteiten samen te stellen.”

Patrick is trots dat Chiro Voormezele is blijven groeien. “Ik kan zeggen dat de groep bijna geen dieptepunten heeft gekend. Telkens waren er hier of daar ondernemende krachten die de boel draaiende hielden of nog deden groeien. Het doet me nog altijd deugd om de huidige leidersploeg zich te zien uitleven en verantwoordelijkheid op te nemen.”

Feestweekend

Op vrijdag 11 april om 19 uur wordt het feestweekend ingezet in OC Kasteelwal met een receptie en fototentoonstelling. Om 21 uur volgt een optreden van de Ieperse covergroep The Benjamins en om 22 uur een schuimparty. Zaterdag 12 april start met een Fun Run om 13 uur, een actieve loopwedstrijd voor kinderen. Om 15 uur volgt het alternatief voor deelnemers ouder dan zestien jaar. Deelname 5 euro. Vanaf 18 uur kun je aanschuiven voor ‘Zwin aan ‘t spit’. Inschrijven kan bij Tine Vankeirsbilck (0472 86 55 67) of bij Flore Desodt, Bartierstraat 11. Op zondag 13 april is er om 9.15 uur een Chiromisviering en na de mis is iedereen om 11 uur welkom in OC Kasteelwal voor een conservenkaarting. Om 15 uur volgt een sneukelroute en het feestweekend wordt om 19 uur afgesloten met een gezellig kampvuur. Alle activiteiten vinden in en rond OC Kasteelwal plaats.

(SL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier