Chiro en KSA krijgen de sleutel van hun nieuwe lokalen in Bissegem

Op zaterdag 31 oktober konden KSA en Chiro Bissegem hun nieuwe lokalen voor de eerste keer betreden. © EDB
Redactie KW

Op zaterdag 31 oktober konden KSA en Chiro Bissegem hun nieuwe lokalen voor de eerste keer betreden.

Al enkele jaren voldeden de lokalen van de Bissegemse jeugdbewegingen niet meer. Na een zoektocht zou er een nieuw gelijkvloers gebouw geplaatst worden op de Vlienderkouter. Toen eind 2012 bleek dat dit niet mogelijk zou zijn, was het bij het begin van de legislatuur in 2013 één van de eerste taken van schepen van jeugd Bert Herrewyn (SP.A) en schepen Koen Byttebier (Open Vld) die verantwoordelijk werd voor de stadsgebouwen om hun schouders onder een nieuwe zoektocht te steken.

Twee jeugdbewegingen, één gebouw

“Samen met de jeugdbewegingen zochten we een nieuwe locatie”, vertelt Bert Herrewyn. “Uit zeven voorstellen werd gekozen voor de locatie waar ‘De Rietput’ stond, de plaats waar de Chiromeisjes hun lokaal hadden. Twee jaar geleden verhuisden de Chiromeisjes naar een voorlopige locatie in het Oud Gemeentehuis omdat verwarming en sanitair het in De Rietput vaak lieten afweten. De KSA-jongens bleven in hun verouderde lokalen in het parochiaal centrum. ‘De Rietput’ werd in december vorig jaar afgebroken en er werd een nieuw gebouw opgetrokken langs de Rietputparking.

Op zaterdag 31 oktober opende de nieuwe Rietput in Bissegem zijn deuren. De bovenverdieping aan de kant van de Rietputparking heeft drie lokalen en wordt ingenomen door de KSA-jongens, de benedenverdieping met vijf lokalen ziet uit naar de Neerbeekvallei en zal gebruikt worden door de Chiromeisjes. Zowel Chiro- als KSA-lokalen hebben wegneembare wanden om de lokalen ook als één grote ruimte te gebruiken. Beide jeugdbewegingen krijgen ook een aparte sanitaire voorziening en bergruimte. Er is een speelgazon aangelegd van 30 op 10 meter. In december volgt een overleg met de jeugdbewegingen omtrent de inplanting van avontuurlijke speelelementen op de site.

“Doordat de beide jeugdbewegingen in één gebouw gevestigd zijn, konden we compact bouwen”, stelt Koen Byttebier. “Het gebouw beslaat 510 vierkante meter en kostte 640.000 euro. Zowel KSA als Chiro droegen 25.000 euro bij. De jeugdbewegingen verhuizen tijdens de herfstvakantie en in februari wordt nog een groot openingsfeest voorzien.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier