Cheque van 2.303 euro voor bouw van aardbevingsbestendig schooltje in Nepal

Redactie KW

De voorbije maand werkte de basisschool GO! Veurne een project uit om een goed doel te steunen in samenwerking met vzw BIKAS, die ondermeer zorgt voor de bouw van aardbevingsbestendige scholen in Nepal.

Zo kwam Betty Moureaux, voorzitster en coördinator van deze vereniging, les geven over Nepal in alle klassen van de basisschool en werd er een actie op touw gezet ter ondersteuning van de bouw van een aardbevingsbestendige school in het dorpje Haku.

Haku

Haku is een dorp in Nepal, een land in Azië dat zowat geklemd ligt tussen China en India. Het is een bergachtig land, waar zich de Mount Everest in het Himalayagebergte bevindt, de hoogste berg ter wereld. Zoals elk bergland is ook Nepal zeer aardbevingsgevoelig. Haku is in april 2015 getroffen door een zeer zware aardbeving. Daarbij vielen heel wat slachtoffers en werd het dorp verwoest. Momenteel bouwt vzw BIKAS, met behulp van giften daar een aardbevingsbestendige school. Naast de school wordt er ook een sanitaire blok gebouwd.

Meer projecten

Het is een zeer zware karwei geweest om al de goederen al tot in Nesing, deeldorp van Haku te krijgen over de bergen heen. Uren dragen en slepen waren nodig om de zware lasten ter plaatse te krijgen.

‘Als de school in Haku volledig klaar zal zijn, dan komt ook Sano Haku aan de beurt. Dit deeldorpje van Haku ligt op een uurtje wandelen en ook hier wordt een schooltje van twee klassen gebouwd’, zegt Betty Moureaux, ‘de mensen staan er al te popelen van ongeduld om aan de gang te schieten.’ BIKAS association vzw is bijna 30 jaar actief in Nepal’.

De leerlingen verkochten koekjes en dit resulteerde uiteindelijk in een mooi netto bedrag van 2303 euro. Op vrijdag 9 maart werd de cheque officieel overhandigd in de school aan Betty Moureaux.

(JT)

Info of vragen: info@bikas.be of https://bikas.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier