CD&V Heuvelland wil dat de Zafant bij de Achthoek blijft

Redactie KW

De gemeenteschool De Zafant wordt vrijwel zeker overgeheveld naar het Gemeenschapsonderwijs. Dat zou al volgend schooljaar ingaan.

“Inspraak heeft niemand gehad, wel zullen de betrokkenen op een info-vergadering op 11 mei geïnformeerd worden van de voldongen feiten”, stelt Bernard Heens van CD&V Heuvelland. “Noch de leerkrachten, noch de directie, noch de ouders, noch het ondersteunend personeel zijn vragende partij voor de voorgenomen overheveling. Als kleine school maakt ze deel uit van de scholengemeenschap De Achthoek, die als interlokale vereniging is opgericht met vijf andere gemeenten, zodat ze als kleine school helemaal niet geïsoleerd staat of benadeeld zou zijn.”

CD&V Heuvelland stelt zich ook vragen bij de eerdere beslissing van vorige maand om de samenwerking in die scholengemeenschap te verlengen tot 2020. “Het gaat niet op om nog geen jaar later die samenwerking zomaar op te zeggen,” zegt Bernard Heens. “Dat er voor het personeel niets zou veranderen is niet waar. Zij zullen hoe dan ook een ander statuut krijgen en dat er ook aan de schoolcultuur niets zou veranderen is ongeloofwaardig. Een kleine gemeenteschool die beheerd wordt door haar eigen gemeentebestuur , heeft wel degelijk een andere cultuur dan een gemeenschapsschool die vanuit Brussel wordt gedirigeerd.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier