Carl Devos wordt UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen

19/11/16 om 09:41 - Bijgewerkt om 10:30

Professor Politicologie Carl Devos uit Meulebeke wordt ambassadeur van de universiteit van Gent in West-Vlaanderen. Dat maakt de UGent zaterdag bekend in een persbericht. Dit ambassadeurschap moet de positie van de Gentse universiteit in West-Vlaanderen nog versterken.

Carl Devos wordt UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen

© BELGA

De UGent heeft al drie campussen in West-Vlaanderen: Kortrijk, Oostende en Brugge. Heel wat West-Vlamingen trekken op hun beurt naar Gent om in de Oost-Vlaamse hoofdstad te studeren. De UGent benadrukt met dit ambassadeurschap het belang van de provincie voor de universiteit. "Carl Devos zal dan ook in tal van dossiers het rechtstreekse aanspreekpunt worden en zal als ambassadeur in naam van het bestuur kunnen optreden in West-Vlaanderen", luidt het persbericht. Devos wordt ook coördinator van een "strategisch langetermijnplan", dat tot stand moet komen in overleg met de politieke en industriële vertegenwoordigers van West-Vlaanderen.

(Belga - foto Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!