Carine Loosveldt en Joannes Lozie nemen afscheid van Spes Nostra

30/06/17 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Het einde van het schooljaar betekent traditioneel ook afscheid nemen van leraren die met pensioen gaan. Carine Loosveldt en haar man Joannes Lozie, beiden 60, zwaaiden het afgelopen jaar de deur van Spes Nostra in Heule voorgoed achter zich dicht. "Ik heb het er nog altijd moeilijk mee", zegt Carine.

Joannes Lozie startte in 1980 als leraar lichamelijke opvoeding in Spes Nostra in Heule. In 1982 kreeg hij er een collega bij, Carine Loosveldt. Niets bijzonder? Toch wel. De vonk sloeg over en de twee werden smoorverliefd. "Maar in die tijd was dat helemaal niet evident", zeggen ze. "We hebben jaren geprobeerd om het stil te houden, maar dat was moeilijk." In 2001 werd hun liefde bezegeld met een huwelijk. "Ook dat was niet evident. We zijn heel dankbaar dat we toen niet werden ontslagen. We deden onze job vol overgave en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!