Buurtkinderen Overleie in Kortrijk openen eerste mini-bibliotheek

30/06/16 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

De ruilboekenkast hangt op ooghoogte van de kinderen aan de gevel van wijkcentrum Overleie in Kortrijk.

Buurtkinderen Overleie in Kortrijk openen eerste mini-bibliotheek

Woensdagnamiddag openden de buurtkinderen van Overleie, onder het goedkeurend oog van cultuurschepen An Vandersteene de eerste mini-bibliotheek van de wijk. De ruilboekenkast hangt op hun ooghoogte aan de gevel van wijkcentrum Overleie in de Overleiestraat 45. Wijkteam Noord van het OCMW Kortrijk en de Stadsbibliotheek ondersteunen dit initiatief.

Vrijwilligster Elisabeth De Smidt is meter van het project. "De kinderen van de ABC-cirkel, die op een spelende manier Nederlands leren, maakten samen met mij een ontwerp en schilderden de kast. De mini-bibliotheek kreeg de naam Boekenuil. Met het project willen we het lezen van boeken aanmoedigen. In Wijkcentrum de Zonnewijzer komen er halverwege juli ook twee boekenruilkasten."

Deze mini-bibliotheek is een ruilkast waar buurtbewoners een Nederlandstalig boek kunnen lenen als ze een ander boek in de plaats terugzetten. Je kan er ook een boek dat je eerder leende uit de mini-bibliotheek terugplaatsen. Om te kunnen starten met een volle ruilkast, kregen ze boeken van de centrale bibliotheek. Wie zelf een boek wil plaatsen in de mini-bibliotheek, kan dat ook.

(ICK - Foto ICK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!