Buurtbewoners bang voor impact appartementen naast basisschool Gitsbergstraat in Gits

Redactie KW

Er worden acht appartementen opgetrokken op de site-Grymonpon, dat is net naast de basisschool in de Gitsbergstraat.

Enkele jaren geleden al ontvouwde visionair Mark Broucke, die iets verder in de straat woont, voor ons zijn masterplan: “Ik pleit ervoor om alle onderwijs naar de omgeving van de toenmalige meisjesschool in de Gitsbergstraat over te brengen. Met andere woorden, de basisschool in de Torhoutstraat, vroeger beter gekend als de jongensschool, zou dan sluiten en verhuizen naar de site in de Gitsbergstraat.”

300.000 euro

In die optiek kon de grond van textielfirma Grymonpon aangekocht worden door het gemeentebestuur of de inrichtende macht van het onderwijs. Naar verluidt bedroeg de kostprijs 300.000 euro en dat is natuurlijk een smak geld als je niet direct concrete plannen koestert. Maar die vlakte zou hoe dan ook een potentieel toekomstgerichte investering betekend hebben.

Daarnaast vinden velen het vreemd dat er toch nog toelating komt om appartementen in de dorpskom op te trekken. Tijdens de verkiezingsstrijd verkondigde schepen Rik Debeaussaert met luide stem dat er in de centra van Hooglede en Gits geen nieuwe appartementen mochten bijkomen.”

Buren

De buren in de straat wachten ook met een bang hartje af wat de impact van dat appartementenblok zal zijn. Hoe zit het met de verminderde lichtinval? In welke mate krijgen de appartementen op de hoogste verdieping een inkijk in de verschillende aanpalende achtertuinen? Zal een en ander niet leiden tot waardevermindering van de buurthuizen?

(JD-foto JD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 28 november

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier