BuSO Haverlo en VTI Brugge gaan samenwerken

Redactie KW

De VZW Vrije Instituten voor Buitengewoon Onderwijs en de VZW Vrije Technische Instituten van Brugge ondertekenen een protocol.

Hierdoor zal tegen 1 september 2015 de Vrije School Haverlo onder dezelfde inrichtende macht zal ressorteren als het VTI Brugge, LTI Oedelem, CLW Brugge, Sint-Lutgart Beernem en het CVO VTI Brugge, inclusief internaat. Het VTI Brugge bundelt zo samen met Sint-Lutgart te Beernem, en het LTI ‘t Brugse Vrije te Oedelem en Haverlo de krachten en gaan intenser samenwerken. Net zoals Sint-Lutgart Beernem en het LTI Oedelem blijft Haverlo een autonome school binnen de VZW Vrije Technische Instituten van Brugge.

Statuten

De VZW Vrije Technische Instituten van Brugge neemt alle rechten en plichten over die de VZW Vrije Instituten voor Buitengewoon Onderwijs en de school hebben tegenover al hun personeel. De statutaire toestand van het onderwijzend, paramedisch en ondersteunend personeel wordt volledig overgenomen door de VZW Vrije Technische Instituten van Brugge. Ook voor het onderhoudspersoneel en de busbegeleiders worden de bestaande arbeidsovereenkomsten overgenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier