Burgemeester van Brugge geeft ouders raad omtrent de ‘100 dagen’ van hun zoon of dochter

Redactie KW

Op vrijdag 13 maart vieren de laatstejaars uit de meeste Brugse secundaire scholen hun ‘100 dagen’. Dat de vooravond van dat feestje samenvalt met de Europese risicowedstrijd van Club Brugge tegen Besiktas in het Jan Breydelstadion bezorgt de politie extra kopzorgen.

Om alles in goede banen te leiden, zijn tussen de scholen, het stadsbestuur en de lokale politie enkele afspraken gemaakt, net zoals dit in 2014 het geval was. Deze afspraken zijn overgemaakt aan alle schooldirecties in een brief.

Niet alles is toegelaten. De politie tolereert dat de laatstejaars leerlingen uitgelaten zijn en verkleed op straat gaan. Maar bij excessen wordt ingegrepen. Niet toegelaten materialen zijn bloem, eieren, scheerschuim, vetstiften en voetzoekers. Die zullen meteen in beslag genomen worden. Ook het vernielen van andermans materiaal, vandalisme, zal beteugeld worden.

Boodschap van burgemeester

Burgemeester Renaat Landuyt heeft ook een belangrijke boodschap voor de ouders van de laatstejaars. “Spreek met uw zoon of dochter af om de feestelijkheden niet vanaf donderdagavond te beginnen. Het leidt vaak tot een hele nacht doortrekken met veel alcoholgebruik en vaak ongewenst gedrag.”

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag zullen extra politiemensen patrouilleren en optreden. Deze ploeg zal zich vooral op het centrum focussen. De politie geeft aan dat de inzet van politie in verhouding moet zijn met de verwachte overlast. “Ook de belangrijke Europese voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Besiktas zal veel aandacht vragen van de lokale politie. Maar we verwachten dat veel supporters Brugge direct na de wedstrijd al zullen verlaten en dat de vermenging met ‘100 dagen’-feestvierders beperkt zal blijven”, aldus Renaat Landuyt.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier