Bunderboog heeft nieuwe directrice

© ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

Met Annelies Demuynck heeft de vrije basisschool De Bunderboog een nieuwe directrice. Zij keek de voorbije dagen helemaal uit naar de eerste schooldag. Annelies Demuynck vervangt Mia De Marez. Zij was jarenlang directrice van de school, maar zette eind vorig schooljaar een stapje opzij.

Deze reportage maakt deel uit van ons Dossier Weer naar school.

De 35-jarige Annelies Demuynck werd deze week aangesteld als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool De Bunderboog in de Stationsstraat. Ze is afkomstig uit Wevelgem, maar woont nu in Roeselare. Ze werkte de voorbije jaren als leerkracht ‘Techniek’ en ‘Stem’ in de secundaire school Sint-Leo Hemelsdaele in het Brugse. Via een oud-collega kwam ze te weten dat De Bunderboog een opvolgster zocht voor Mia De Marez, die eind vorig schooljaar door de leerlingen werd uitgewuifd.

Het voorbije jaar haakten heel wat directeurs in ons land af door de hoge werkdruk. Vooral oudere directeurs klagen over de vele taken die een schooldirecteur voorgeschoteld krijgt. Annelies Demuynck kijkt echter enorm uit naar haar nieuwe uitdaging, maar beseft dat ze die verschillende taken op zich zal moeten nemen.

Afwisselende job

“Administratie, contact met de leerkrachten, ouders en de kinderen,.. De job van directeur is een heel afwisselende job. Dit is een grote uitdaging. Ik kijk enorm uit naar de eerste schooldag.”

“Vroeger hielp ik mee met activiteiten van Kazou en andere jeugdkampen”

Demuynck werkte de voorbije jaren in een secundaire school, maar vreest niet voor de stap naar het lager onderwijs en de kleuterschool. “In het verleden hielp ik onder andere bij de activiteiten van Kazou en andere jeugdkampen. Daar stonden we voortdurend in contact met kinderen van die leeftijd”, aldus de mama van twee kindjes.

Een week voor de start van het nieuwe schooljaar heeft de nieuwe directrice nog heel wat werk voor de boeg. Zij kreeg de voorbije dagen de nodige tips van Mia De Marez. De voormalige directrice bleef tot eind augustus aan boord en gaf heel wat informatie mee met haar opvolgster. “De komende maanden hoop ik dat ik kan rekenen op de steun van het personeel. De leerkrachten en de andere medewerkers binnen het schoolteam weten perfect hoe alles hier draait.”