Buikgriep velt leden en leiders van Chiro Wevelgem op kamp

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De chiromeisjes uit Wevelgem zijn nog tot zaterdag 19 augustus op kamp in Munster-Bilzen, maar een deel moest het kamp tijdelijk verlaten.

Deze week gooide een opstoot van buikgriep wat roet in het eten. Een twintigtal meisjes, waarvan zo’n vier leidsters, moest het kamp even verlaten. Normaal gezien keren ze deze week wel nog terug naar hun vrienden.

“We zijn hier met 170 meisjes op kamp en enkele dagen geleden werden enkele ervan getroffen door een buikgriep”, vertelt volwassen begeleider Hans Hinnekens, “Na bezoek bij de plaatselijke apotheek bleek dat de streek al een paar weken getroffen is door plaagjes. We hebben meteen de dokter laten komen en die adviseerde om de kinderen en leidsters apart te leggen om anderen niet te besmetten. Maar in een tentenkamp is dat niet evident, zeker niet voor zo’n aantal getroffenen. Daarom besloten we om de raad van de dokter te volgen, en de kinderen tijdelijk naar huis te sturen. De ouders werden verwittigd en zijn ze komen ophalen.”

Thuis konden de kinderen en leidsters herstellen. Na een dag zijn sommige alweer de oude.

We voorzien ook dat iedereen die wil en genezen is ook kan terugkeren naar het kamp. Het is het hoogtepunt van de jeugdbeweging, zeker met het afsluitende kampvuur. Heel wat zieken wilden absoluut blijven, maar ze beseften ook dat thuis even uitrusten beter was voor hen en ook voor hun vriendjes. We garandeerden ook dat ze konden terugkeren, en daar waren ze blij om. Een pluim trouwens aan het ganse team van leiders en kookploeg die ondanks dit voorval het kamp perfect liet verderlopen. Want we moesten vlug de opvang en vervoer organiseren zonder dat de kampwerking werd verstoord. Alle activiteiten en andere zijn optimaal kunnen doorgaan.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier