Budastraat wordt eerste fietsstraat in Kortrijk

Op de foto zien we van links naar rechts Rudolf Scherpereel, Axel Weydts, Valérie Descamps en Dirk Dupont. © ICK
Redactie KW

Op de gemeenteraad ligt het voorstel op tafel om de Budastraat als eerste fietsstraat in Kortrijk te lanceren.

In een fietsstraat is er gecombineerd verkeer mogelijk voor fietsen en auto’s. De fietsers zijn er hoofdgebruiker en de wagen is gast in de straat. De snelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur. In de Budastraat worden verkeersborden met opschrift ‘fietsstraat en auto te gast’ en emblemen op de grond aangebracht. Aan het begin van het schooljaar zal de fietsstraat gerealiseerd zijn.

Win-winsituatie

Voor de handelaars uit de omgeving zou het ook een win-winsituatie moeten zijn. Schepen van Economie Rudolf Scherpereel: “Autoverkeer en kortparkeren wordt nog steeds toegelaten en we hopen zo extra fietsende klanten aan te trekken naar dit gebied. Recent onderzoek wijst uit dat meer fietsverkeer een positieve impact kan hebben op de lokale handel en horeca.”

De Budastraat is enorm geschikt om te lanceren als fietsstraat. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts: “De Budastraat is een belangrijke toegangsweg naar de stad, ook voor fietsers. De straat bevindt zich reeds in een zone 30 van de binnenstad, maar het is er niet mogelijk om fietspaden aan te brengen. Een fietsstraat lijkt ons de beste oplossing om fietsers toe te laten zich zo goed en comfortabel mogelijk te bewegen in het verkeer.”

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier