Brugse school Heilige Familie brengt 1000 jaar geschiedenis tot leven

Op de foto een imitatie van Audrey Hepburn, filmdiva en stijlicoon.
Redactie KW

Het project van vrijdag 2 maart kadert in het thema ‘Back to the future’, dat een heel schooljaar lang de rode draad vormt.

De Brugse school Technisch Instituut Heilige Familie (‘de Maricolen’) maakte op vrijdag 2 maart een duizendjarige reis doorheen de tijd. De leerlingen maakten een tijdlijn van 1000 meter lang, waarbij één meter één jaar voorstelde.

Marie-Antoinette en de radio

Zo brachten de leerlingen een overzicht van de periode vanaf 1018 tot vandaag. Elke klas legde zich toe op een specifieke gebeurtenis. Sommige gebeurtenissen waren gelinkt aan de opleidingen.

Van de Vlaamse primitieven en de eerste steenlegging van het Belfort, van Marie-Antoinette tot de eerste radio… Tal van historische feiten passeerden de revue.

“Verleden begrijpen”

Het tijdlijnevenement kaderde in het jaarthema ‘Back to the future’, waarbij verleden en toekomst een heel schooljaar lang de rode draad vormen.

“We proberen met het project om het verleden te begrijpen en een historisch bewustzijn te creëren. Op die manier willen we de toekomst gestalte geven. Die uitdaging gaan we vandaag aan met de hele school”, aldus directeur Mieke Verhelst.

Op de foto een imitatie van Audrey Hepburn, filmdiva en stijlicoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier