Brugse jeugdvereniging Het Huis van Talent wil kinderen met Russische achtergrond integreren

In het Huis van Talent kunnen kinderen met een Russische achtergrond terecht voor tal van activiteiten.
Redactie KW

Brugge is een nieuwe opvallende jeugdvereniging rijker. Opvallend, want Het Huis Van Talent richt zich naar kinderen van 3 tot 12 jaar met een Russische achtergrond.

Het Huis van Talent is een vereniging voor kinderen van drie tot twaalf jaar met een Russische achtergrond. Elke zaterdagvoormiddag kunnen deze kids in het Hof van Watervliet, gelegen aan de Oude Burg 27, van 9 tot 12 uur terecht om in een ontspannen in aangename sfeer samen te zijn en aan leuke activiteiten deel te nemen.

De ruggengraat van het Huis van Talent wordt gevormd door de ingeweken Russische Anna, die de familienaam van haar echtgenoot De Clerck aangenomen heeft. “Binnen onze vereniging zijn er verschillende vrouwen die elk een specifieke doe-activiteit begeleiden”, zegt Anna De Clerck. Ze trouwde drie jaar geleden met een Belgische man. “Zo begeleidt Anastacia de schildersessies, Mariia het knutselen en Alesia het luisteren naar muziek. Momenteel maken zeventien kinderen deel uit van Het Huis van Talent, maar we hopen dit aantal tegen volgend jaar te kunnen verdubbelen.”

Eind vorig jaar stapte het Huis van Talent naar het stadsbestuur met de vraag voor financiële ondersteuning. Ondertussen is deze organisatie een erkende jeugdvereniging en ontving ze een eerste subsidie van 750 euro, de helft van de toegekende 1.500 euro.

svv – Foto: Benny Proot