Brugse Jane Windey is dé jobstudent van 2016

© Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

Jane Windey (22) van Quasimundo Bike Tours Brugge is de Jobstudent van het Jaar 2016.

Voor het negende jaar op rij organiseerden UNIZO en de HR-dienstengroep ADMB de verkiezing van de Jobstudent van het Jaar. Ze doen dit om de ‘werkgrage’ jobstudent en zijn werkgever in bloemetjes te zetten. Maar vooral dient de wedstrijd om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken. Deze ochtend reikte UNIZO-voorzitter Karel Van Eetvelt de prijs in Brugge uit.

Toppertje

Laureaat voor 2016, de Brugse Jane Windey (22), werkte in juli voor het vierde seizoen op rij bij Quasimundo Bike Tours in de Predikherenstraat in Brugge. Ze gidst toeristen rond in Brugge en in het Brugse ommeland. Daarnaast volgt ze reservaties op, ontvangt ze klanten, houdt ze de dagboekhouding bij en doet ze zelfs klein onderhoud van de fietsen. Zaakvoerder Jos Teughels heeft alleen maar lovende woorden voor zijn jobstudente. Ze is naar eigen zeggen “een toppertje”.

Tripadvisor

Volgens Jos is Jane als persoon en gids enorm gegroeid. “Van een ietwat schuchter meisje groeide ze uit tot een volwaardig lid in het gidsenbestand. Het is vooral haar liefde voor het fietsen en haar kennis van de geschiedenis van Brugge en de manier waarop ze haar verhalen op een boeiende wijze kan brengen, die haar tot ideale jobstudente maken. En ik denk niet alleen, Jane weet de moeilijkste klanten met haar charmes voor zich te winnen, wat al meermaals resulteerde in 5-sterren reviews op Tripadvisor. Jane is ook niet te beroerd om haar handen vuil te maken als er een klein probleem is met een fiets. Ook voor haar klanten doet ze alles. Zo kwam Jane op een dag drijfnat en met een beslijkte broek terug in de winkel. Op haar tocht bleek er een toerist op nogal klunzige wijze in het water te zijn beland. Jane was er zonder aarzelen achter gesprongen en heeft hem op het droge geholpen.”

(SVK – Foto Proot)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier