Brugs jeugdhuis Comma start met online community tv-station

Redactie KW

Het Brugse jeugdhuis Comma heeft een subsidie gekregen voor de opstart van een online community tv-station. “Hiermee willen we de brug slaan tussen jongeren(organisaties) en de vele vzw’s die in Brugge op sociaal-cultureel vlak actief zijn”, klinkt het.

Op de website van de VDAB is momenteel een vacature terug te vinden voor een betrekking bij jeugdhuis Comma, gelegen aan de Binnenweg 4, meer bepaald voor een ‘Projectmedewerker bovenlokaal project ter bevordering van artistieke expressie bij jongeren’. Bedoeling is dat deze nieuwe medewerker werk maakt van de lancering van een online community tv-station”, schetst Bernard Degryse, coördinator van jeugdhuis Comma. “Dit tv-station moet als rechtstreeks communicatiekanaal dienen om jongeren, verschillende vzw’s en jongerenorganisaties dichter bij elkaar te brengen.”

Concreet steunt dit project op drie pijlers: de eigen activiteiten van jeugdhuis Comma meer onder de aandacht brengen, met bovenal optredens en dj-sets, andere vzw’s tot en jongerenorganisaties – van een circusschool tot afdelingen van jeugdbewegingen – een platform geven om zich op een creatieve manier in the picture te stellen en youngsters die buiten Brugge actief zijn met film, documentaires en multimedia hier letterlijk en figuurlijk een kanaal geven om hun werk te tonen. “Het is onze ambitie om via een loopsysteem de klok rond uit te zenden. Daarnaast willen we ook een database aanleggen van filmpjes die je kan blijven bekijken”, zegt Degryse.

De nieuwe beroepskracht kan begin volgend jaar in Comma aan de slag. “Voorlopig hebben we subsidie voor een jaar binnengehaald, maar vanzelfsprekend duimen we nu al dat die verlengd wordt”, besluit Degryse.

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier